Un Somriure per Txernòbil té com a finalitat treballar amb famílies per a promocionar els programes d’acollida d’infants d’Ucraïna i Bielorússia.

CARACTERÍSTIQUES DELS NINS/ES

Els nins i nines que venen per primera vegada solen tenir entre 6 i 14 anys. Procedeixen d’orfenats o de famílies molt humils d’Ucraïna i Bielorússia, de zones molt properes a la central de Txernòbil.

OBJECTIUS DEL PROGRAMA DE SANEJAMENT

  • Millorar la seva salut durant la seva estada. Aprofitant el bon clima que tenim, una bona alimentació i una atmosfera no contaminada, al contrari del que succeeix als seus països d’origen, reforçant així el seu sistema immunològic.
  • Una alimentació sana i equilibrada redueix, en un sol estiu, el seu nivell de radioactivitat entre el 30% i el 40%, segons dades de l’Institut Independent de Seguretat Radiològica (BELRAD).
  • Resoldre altres problemes mèdics: tractament de la pell, revisions i tractaments dentals, oftalmològics, controls dels peus, …
  • Psicològicament aprenen el que és sentir-se estimats, creant un vincle emocional que els ajuda a superar la seva realitat. Divertir-se i passar-s’ho bé els ajuda a ser infants.
  • Segons la Organització Mundial de la Salut (OMS) per cada mes que els nins passin fora de la zona contaminada, augmenta la seva esperança de vida entre 1 i 18 mesos.